در حالیکه بانک مرکزی از تخصیص بیش از دو میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات طی دو هفته اخیر خبر داده است، بخشی از فعالان اقتصادی میگویند "هنوز دلاری با این نرخ به آنها اختصاص داده نشده و از سوی دیگر به دلیل مشکلات موجود در سامانه ثبت سفارش روند ثبت کالای وارداتی با موانعی همراه است". البته آنطور که از سوی اتاق بازرگانی اعلام شده برخی از تجار ...
یک استاد دانشگاه درباره سیاستهای جدید ارزی دولت گفت: این تصمیم دولت مانعی بزرگ در مقابل خروج بیرویه ارز از کشور است. ارزی که یک عده محتکر از سیستم بانکی تهیه کرده و تبدیل به ویلا در کشورهای دیگر میکردند و یا سود حاصل از مابه التفاوت قیمت دلار دولتی و آزاد نصیب ویژه خواران میشد تا حدودی کنترل میشود.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه سیاست های جدید ارزی باعث مصون سازی اقتصاد شد، گفت: سیاست های جدید ارزی بهترین تصمیمی بود که در شرایط موجود می توانست اتخاذ شود.
استفاده از ابزارهای پرداخت بین المللی مانند کارت های اعتباری و یا کارت های بین المللی مجازی یکی از راههای اساسی حمایت از سیاست یکسان سازی و ثبات نرخ ارز است.
بازار سهام روزهای پرنوسانی را پشتسرگذاشته است. نماگر اصلی این بازار از ابتدای سالجاری تاکنون با افت ۸/ ۰ درصدی مواجه بوده است. عوامل مهمی بر روندکمرمق روزهای اخیر بازار تاثیرگذار بوده که در صدر آنها نوسانات نرخ ارز قرار دارد.
رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه نرخ ۴ هزار و ۲۰۰ تومان برای دلار ثابت نخواهد بود و براساس مدیریت شناور شده با متغیرهای اقتصادی تغییر خواهد کرد گفت: البته این تغییرات زیاد نبوده و در حد ۵ یا ۶ درصد خواهد بود.
مدیرکل سیاستها و مقررات ارزی بانک مرکزی گفت: افرادی که برای واردات کالاهای اساسی برای دریافت ارز به بانک مراجعه میکنند ارز را با نرخ ابلاغیه بانک مرکزی دریافت میکنند، اما مابهالتفاوت آن را نیز دریافت خواهند کرد.
بانک مرکزی در اطلاعیه ای درباره اجرای تصمیات ستاد اقتصادی دولت تاکید کرد که تمامی پرداخت های مربوط به قراردادهای فاینانس بر مبنای دلار ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی خواهد بود.
رئیس سابق اتاق بازرگانی تهران نرخ واقعی دلار را نهایتا ۴۲۰۰ تومان دانست و تصریح کرد که نرخ ۵۶۰۰ تومانی موجود در بازار اصلا واقعی نیست و عزمی هم برای کنترل این بازار وجود ندارد. این در حالی است که ارزش پول ملی ۴۰ درصد افت کرده است.
چرخش مسیر بازار سهام یکی از خاطرات مشترک قدیمی بورس است؛ زمانی که در اوج خوشبینی، ناگهان قیمتها مسیر نزولی گرفته یا برعکس در شرایطی که کمرمقی شدیدی بر معاملات حاکم بوده بهطور نامحسوسی روند صعودی بازار سهام بسیاری را غافلگیر کرده است. این روزها نیز وضعیت کمرمقی را در معاملات سهام شاهد هستیم.